Heeft je kind bijles nodig in taal of rekenen of ben je nieuwkomer in Nederland en wil je de Nederlandse taal leren? Als juf bied ik leerondersteuning aan huis. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Dineke

Aangenaam kennis te maken

Mijn naam is Dineke. Naast mijn werk heb ik altijd veel vrijwilligerswerk gedaan. Maatschappelijke betrokkenheid vind ik belangrijk en heel vaak is dat een verrijking voor je persoonlijk leven.

Betere begeleiding, meer perspectief in onze maatschappij

In de afgelopen jaren ben ik voor meerdere volwassenen taalmaatje geweest en heb ik taallessen Nederlands gegeven aan vluchtelingen. Ik vind het erg leuk om bezig te zijn met de Nederlandse taal en volwassenen, maar ook kinderen te helpen hun taalvaardigheid te verbeteren omdat dit meer kansen geeft op beter functioneren in de maatschappij. Hoe beter je de Nederlandse taal begrijpt en kunt spreken, hoe meer kans op werk wat perspectieven biedt.

Taal en rekenen zijn ontzettend belangrijk

Ook heb ik en dat doe ik nog, kinderen uit vluchtelingengezinnen geholpen met huiswerk van diverse vakken. De vakken die hierbij steeds terugkomen omdat ze de basis leggen voor de andere vakken, zijn Taal en Rekenen. Het leren van een nieuwe taal is vaak niet makkelijk maar met hulp kun je een heel eind komen! Hulp is zeer waardevol omdat het moeilijk is als je woordenschat nog niet groot genoeg is om alles te begrijpen en om zelf de nieuw taal te spreken omdat je deze nog niet goed genoeg kent.

Ook Rekenen is net als Taal een basisvaardigheid die je nodig hebt om je te redden in de maatschappij. Dagelijks kom je in aanraking met rekenen. Bijvoorbeeld omgaan met geld, rekenen met tijd en gebruik van procenten. Ook ontwikkel je essentiële vaardigheden als logisch denken, het vergaren van kennis en probleemoplossend vermogen.

Ik ben in het bezit van het diploma HBO lesgeven in het basisonderwijs. Dit bevat de volgende onderdelen: Taal eigen vaardigheid (= taaltoets PABO), Rekenen; de landelijke Wiscat - PABO en Didactiek; onderwijs voorbereiden, organiseren en uitvoeren.

Heb je bijles nodig?

Als uw kind dat naar de basisschool gaat, bijles nodig heeft voor taal en/of rekenen, kunt u contact met me opnemen via het contactformulier. Geef hierin alstublieft aan wat uw vraag is en laat uw emailadres en telefoonnummer achter; dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ben je nieuwkomer en heb je hulp nodig bij het leren van de Nederlandse taal of het verbeteren hiervan?

Als je een nieuwkomer bent in ons land en de Nederlandse taal moet leren om in te burgeren, kun je ook contact met me opnemen. Ik ben in het bezit van het post-HBO certificaat Bekwaam NT2 docent. Vul dan het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Zin om kennis te maken?

Ik doe graag een bakkie koffie